De integratie van mobiele beheerssystemen als MobileIron met toepassingen als Microsofts SCCM maakt de uitdaging voor IT-departementen duidelijk. Op een bepaald moment gaan mobiele apparaten pc's overschaduwen.

MobileIron heeft aangekondigd dat het zijn enterprise mobile management suite gaat integreren met Microsofts SCCM (System Center Console Manager). Het is daarmee de eerste EMM-provider die deze stap zet, wat het beheerplatform heel wat interessanter maakt voor grote IT-organisaties. De integratie van MobileIron in SCCM heeft twee voordelen: het kan heel wat domeinen in IT stroomlijnen en het reduceert de barrières voor IT-personeel om mobiele apparaten te ondersteunen en te beheren.

In heel wat organisaties zijn de tools om pc’s te ondersteunen nog volledig verschillend van de tools om mobiele apparaten te ondersteunen. Hetzelfde geldt voor helpdesks, gebruikersbeheer, software deployment en het beheer van patches. Als IT’ers beide categorieën apparaten vanuit één beheertool kunnen aanspreken, vereenvoudigt dat hun werk, verhoogt het hun efficiëntie en maken ze minder fouten.

Geïsoleerd

De aankondiging van MobileIron wijst ons echter op een breder probleem voor enterprise IT. Zelfs al is mobility een sleuteltechnologie geworden voor heel wat professionals, toch blijft het in heel wat IT-departementen een outlier. Een van de redenen daarvoor is dat mobile management doorgaans aan een individu of een klein team werd toevertrouwd of zelfs werd uitbesteed, vaak met nieuwe technologieën die geïsoleerd van de dagelijkse IT-operaties functioneerden.

De uitdaging vandaag en in de komende maanden of jaren is dan ook om mobility in de mainstream IT-operaties te brengen. Dat is belangrijk omdat mobiele toestellen in elk bedrijf en elke organisatie een steeds belangrijker rol gaan spelen. Volgens MobileIrons Vice President Strategy Ojas Rege betekent dit dat SCCM-beheerders nu een zitje hebben aan de tafel voor mobiele transformaties in hun organisatie. Aan de andere kant moeten de mobiele teams ook hun zegje kunnen doen in de algemene IT-discussies. MobileIrons aankondiging is een kleine stap in die richting, maar de IT-industrie heeft nog heel wat stappen te gaan.

In samenwerking met InfoWorld.com.

Op 4 november 2014 organiseert Business Meets IT een seminarie waarop u alles te weten komt over mobile business en apps. We bekijken welke apps en bedrijfsprocessen mobiel gaan en wat dit voor uw bedrijf betekent. Hoe mobile apps ontwikkelen, beveiligen en uitrollen? Meer info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op www.businessmeetsit.be.