De lijn tussen werk en privé vervaagt meer en meer. Heel wat werknemers gebruiken hun persoonlijke smartphones en computers voor hun werk, maar dan zonder dat hun baas dat weet.

Gartner ondervroeg in juni 4300 consumenten in de VS die in een groot bedrijf (meer dan 1000 werknemers) werken. Maar liefst 40% van hen gebruikt persoonlijke smartphones, tablets, laptops of desktopcomputers als hun primaire of aanvullende apparaat voor het werk.

Dat percentage is misschien niet zo ongewoon, maar Gartner vond dat 45% van de werknemers die niet verplicht zijn om een persoonlijk apparaat voor hun werk te gebruiken dat doen zonder dat hun werkgever het weet. “Bijna de helft gebruikt hun eigen apparaat zonder dat hun werkgever zich daarvan bewust is,” zegt Gartner-analist Amanda Sabia. “Of ze daarmee een regel overtreden, hangt af van de werkgever. Het punt is dat sommige CIO’s het aantal werknemers onderschatten die hun eigen apparaten gebruiken. Ze moeten daarop voorbereid zijn.”

Het populairste type persoonlijke apparaat op het werk was volgens de Gartner-enquête de desktopcomputer (42%), gevolgd door de smartphone (40%), de laptop (36%) en de tablet (26%). “De lijn tussen werk en privé vervaagt meer en meer nu werknemers ervoor kiezen om hun eigen apparaat voor werkdoeleinden te gebruiken, al dan niet met toestemming van de werkgever. Apparaten die ooit gekocht zijn voor persoonlijk gebruik, worden meer en meer ook voor werk ingezet,” besluit Sabia.

In samenwerking met Computerworld.com.

Op 4 november 2014 organiseert Business Meets IT een seminarie waarop u alles te weten komt over mobile business en apps. We bekijken welke apps en bedrijfsprocessen mobiel gaan en wat dit voor uw bedrijf betekent. Hoe mobile apps ontwikkelen, beveiligen en uitrollen? Meer info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op www.businessmeetsit.be.