Het Belgisch-Nederlandse Sign2Pay heeft een mobiele betaalmethode gelanceerd waarbij alleen je handtekening nodig is.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Sign2Pay is een Belgisch-Nederlandse start-up die actief is op de markt van mobiele betalingen. Tijdens TechCrunch Disrupt in Londen heeft het bedrijfje Sign2Pay gelanceerd, waarmee je online bestellingen eenvoudig kan betalen door een handtekening te zetten op het scherm van je smartphone.

“Op een mobiele telefoon online aankopen doen via een bankbetaling vereist omslachtige authenticatiemethoden zoals Bancontact, iDeal en kaartlezers,” zegt Nicolas Mertens, CEO en medeoprichter van Sign2Pay. “Door consumenten toe te staan hun persoonlijke handtekening te gebruiken, vergroten we het vertrouwen en tegelijkertijd ook de conversie bij online bestellingen.”

De technologie werkt op elk toestel met een aanraakscherm, maar webwinkels moeten zich eerst registreren bij Sign2Pay om de nieuwe betaalmethode aan hun klanten aan te bieden. Sign2Pay analyseert honderden datapunten om een handtekening te verifiëren en biedt op die manier naar eigen zeggen een beveiligingsniveau dat gelijk staat aan een biometriche authenticatie en veel veiliger is dan traditionele wachtwoorden of pincodes. Omdat er geen extra apparaat, zoals een kaartlezer, vereist is, is deze methode bovendien heel wat minder omslachtig en gebruiksvriendelijker.

Sign2Pay is voortgekomen uit de Belgische accelerator Telenet Idealabs en is één van de vijftien kanshebbers die op TechCrunch Disrupt meedingen naar de felbegeerde Disrupt Cup en 30.000 pond prijzengeld.