Elektronische facturatie voor de Belgische overheid zal vanaf 2016 verplicht worden. Deze maatregel is voorzien in het regeerakkoord.

Elektronische facturatie voor de Belgische overheid zal vanaf 2016 verplicht worden. Deze maatregel is voorzien in het regeerakkoord van de nieuwe federale regering.

Voor dit project zou ook de nodige infrastructuur worden voorzien. De leveranciers zullen hun facturen via hetzelfde elektronisch platform moeten kunnen doorzenden, ongeacht of de bestemmeling de federale, regionale of lokale overheid is.

De maatregel moet digitale facturatie in ons land verder doen doorbreken. In ons land is dit nog een minderheid, met ongeveer 20 à 25 procent van alle facturen.

In sommige landen, zoals in Zuid-Amerika, hanteren ze al een verplichte standaard voor elektronische facturatie. Dit heeft tot gevolg dat een land als Mexico verder staat dan België inzake e-facturatie. Ook een Europees land als Zweden doet het op dit vlak beter.

Op 4 november verzorgt Minoc Data Services een gratis seminarie waarop u alles te weten komt over uw organisatie en het digitale kantoor. Meer info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op www.businessmeetsit.be