Gartner en IDC stellen hun voorspellingen voor de groei van de tabletmarkt drastisch naar beneden bij. Tablets blijven langer in gebruik en hebben te lijden onder de populariteit van grotere smartphones.

Advertentie

Zowel Gartner als IDC hebben recentelijk hun schattingen voor de leverings- en verkoopcijfers van tablets voor 2014 en de komende jaren dramatisch verlaagd. Gartner verwachte eerder een groei in de verkoopcijfers van 13% dit jaar, maar heeft dat cijfer nu naar beneden bijgesteld tot 11%. IDC voorspelde in juni nog een jaarlijkse groei van 12,1% voor leveringen, maar verlaagde dat cijfer in september drastisch tot 6.5%.

In de eerste helft van 2013 groeiden de tabletleveringen nog met 88%, terwijl dat in de eerste helft van dit jaar volgens IDC vertraagd was tot 5,8%. Dat pijlsnelle tempo van de laatste jaren is dramatisch vertraagd omdat gebruikers hun apparaten langer houden en door de druk van verkopen van grote smartphones, zoals de nieuwe iPhone 6 Plus. Een telefoon met een 5,5-inchscherm ligt dicht bij een kleine tablet van 7 inch. “Omdat de schermen van smartphones groter worden, knagen ze aan de verkopen van 7-inchtablets,” besluit Patrick Moorhead, analist bij Moor Insights & Strategy.

Toch zal de tabletmarkt wereldwijd nog tot 2018 groeien. “Alleen zal die groei heel wat trager zijn dan we vroeger voorspelden,” zegt IDC-analist Tom Mainelli. “Een sterke vraag naar de grotere iPhones van Apple betekent dat de meerderheid van de gebruikers in de tweede helft van 2014 vooral hun smartphones zal verversen in plaats van de tablets.”

In samenwerking met Computerworld.com.

Op 4 november 2014 organiseert Business Meets IT een seminarie waarop u alles te weten komt over mobile business en apps. We bekijken welke apps en bedrijfsprocessen mobiel gaan en wat dit voor uw bedrijf betekent. Hoe mobile apps ontwikkelen, beveiligen en uitrollen? Meer info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op www.businessmeetsit.be.

Advertentie