Twee derde van de mobiele apparaten die in bedrijven geactiveerd worden, zijn van Apple. Is het nog de moeite om andere platforms te ondersteunen?


Activaties van nieuwe iOS-apparaten zijn in bedrijven goed voor 67% van de mobiele apparaten. Dat leert Good Technology ons in zijn recentste Mobility Index Report van augustus. De groeiende ondersteuning van Apple-oplossingen in de overkoepelende enterprise IT-strategie betekent dat het ecosysteem van software die Apple ondersteunt ook zal blijven groeien.

Een interessant voorbeeld vinden we in UC-One, een unified communications oplossing van BroadSoft. Die werkt met de iBeacon-apparaten van Apple om een preciezere locatie van een individu in zijn werkomgeving mogelijk te maken. Collega’s zien dan bijvoorbeeld of een persoon zich in zijn kantoor of in een vergaderzaal bevindt.

Markt


Ook partijen gespecialiseerd in mobiele beheerssystemen als Mobile Iron en Airwatch (nu VMWare) zetten er op in. Good Technology zelf introduceerde vorige maand enkele krachtige functies in zijn MDM-oplossing die iOS 8 ondersteunt. De belangrijkste is de mogelijkheid om het privé- en werkgebruik van een apparaat te verdelen. De privacy van de gebruiker is dan beschermd, terwijl het bedrijf nog altijd kan profiteren van efficiënt mobiel gebruik. Dat alles dankzij Apple’s implementatie van managed content en managed apps in iOS 8.

Het groeiende succes van Apple is een uitdaging voor de andere mobiele platforms. “Bedrijven moeten zichzelf serieus de vraag stellen hoeveel extra kosten het waard is om andere besturingssystemen naast iOS te ondersteunen,” zei Cortado CEO Carsten Mickeleit vorige week. Enkele dagen geleden stelde Google nog een Android-versie voor die zich specifiek richt op de bedrijfsmarkt.

In samenwerking met Computerworld.com.

Op 4 november 2014 organiseert Business Meets IT een seminarie waarop u alles te weten komt over mobile business en apps. We bekijken welke apps en bedrijfsprocessen mobiel gaan en wat dit voor uw bedrijf betekent. Hoe mobile apps ontwikkelen, beveiligen en uitrollen? Meer info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op www.businessmeetsit.be.