De Lijn rust trams uit met gratis wifi. Gent bijt de spits af maar ook de Antwerpse trams krijgen een wifiverbinding.

Advertentie

De Lijn start met LijnNet: een project waarbij trams worden uitgerust met wifi. LijnNet is vandaag al beschikbaar op 15 trams in Gent maar dat moeten er op termijn 90 worden, verspreid over Gent en Antwerpen.

Gebruikers kunnen tot 250 megabyte per maand binnenhalen, maar illegaal downloaden zit er niet in. Ook porno en extremistische websites worden geblokkeerd.

De wifi is gratis dankzij sponsoring van Hello Bank. Iedere tram waar de groene Alien van de dienst op te zien is, werd uitgerust met een router. Binnenin zal je het logo eveneens aantreffen, met daarnaast uitleg over hoe je met het netwerk verbindt. Gebruik je meer dan 250 megabyte, dan krijg je enkel nog toegang tot de website van de Lijn tot de volgende maand ingaat.

Om gebruik te maken van het netwerk moet je je wel eerst gratis registeren, en daar heb je een telefoonnummer voor nodig. De bevestigingscode wordt immers via sms verzonden. De registratie is eenmalig, en je kunt je account op meerdere toestellen gebruiken. Ook met je tablet of laptop zonder simkaart zal je dus kunnen surfen op de tram.

Geregistreerde accounts doorgeven mag niet, wie dat wel doet riskeert van het netwerk gebannen te worden.

Advertentie