Fans van Apple hebben ongetwijfeld 16 oktober met grote letters in hun agenda staan, want dan staat er weer een nieuw Apple Event gepland.

Advertentie

Fans van Apple hebben ongetwijfeld 16 oktober met grote letters in hun agenda staan, want dan staat er weer een nieuw Apple Event gepland.

Het vorige evenement stond nog volledig in het teken van de iPhone 6, de iPhone 6 Plus en de Apple Watch. Naar verwachting zal de volgende presentatie een nieuwe generatie iPads in de schijnwerpers zetten. Het ziet er naar uit dat we nieuwe modellen van de iPad Air en iPad Mini te zien krijgen, maar op een exemplaar dat groter is zullen we waarschijnlijk nog even moeten wachten. Wiens schuld dat is? Van onze nieuwe lieveling, de iPhone 6.

Overweldigende vraag iPhone 6
Apple heeft namelijk moeite om aan de grote vraag naar de iPhone 6 te voldoen. In het eerste weekend dat de nieuwe iPhones te koop waren werden er wereldwijd maar liefst tien miljoen exemplaren verkocht. Zelfs in Nederland stond er al dagen van tevoren een lange rij voor de Apple Store in Amsterdam en hadden meerdere providers een speciale actie door ’s nachts hun winkels open te stellen.

Ondanks, of juist dankzij, die goede start blijft de vraag stijgen. Zo zijn de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus intussen alleen in China al 20 miljoen keer besteld.  Daarnaast is aangekondigd dat beide toestellen met ingang van oktober in nog eens 38 nieuwe landen zullen worden gelanceerd. Met nieuwe landen als Tsjechië, India en Zuid-Afrika zal het totaal aantal landen daarmee voorlopig op 69 landen komen. Voor het einde van het jaar wil Apple dat aantal opschroeven tot 115 landen. In Nederland zijn beide modellen momenteel uitverkocht. In de Apple Store in Amsterdam waren de nieuwe toestellen sinds dag 1 al uitverkocht en ook bij de grote online webwinkels is de huidige leveringsindicatie inmiddels tussen de 1 tot 3 weken.

Een 12,9-inch iPad?
Geruchten over een iPad met een groter scherm doen al langer de ronde, maar er doken steeds meer signalen op dat deze tijdens Apple’s volgende event toch eindelijk eens gepresenteerd zou worden. Geen vreemde gedachte, want met een display van 5,5 inch komt de iPhone 6 Plus al aardig in de buurt van de 7,9 inch van een iPad Mini. Ook is de grootste iPhone al groter dan de helft van een gewone iPad, die een scherm van 9,7 inch heeft. Het zou dus logisch zijn dat ook de iPad eens de volgende stap maakt.

Tabel met de evolutie van de iPad tot nu toe (opent in nieuw venster)

Uit bronnen van de Wall Street Journal blijkt nu dat Apple de plannen voor een grotere iPad voorlopig in de ijskast heeft geschoven. Volgens de krant had Apple oorspronkelijk plannen om in december 2014 te beginnen met de productie, maar is dit nu vooruitgeschoven naar begin 2015. Niet echt een concrete datum, dus het lijkt er dan ook op dat dit nog wel eens langer kan gaan duren. Volgens een anonieme bron zou Apple zelfs nog niet helemaal tevreden zijn met het scherm van iPhone 6 Plus, dat men eerst verder wil optimaliseren voordat er aan een grotere iPad begonnen wordt.

Advertentie