Nog voor het einde van het jaar zal Amazon een winkel openen in New York. Wat er precies te koop zal zijn, is nog niet helemaal duidelijk.

Advertentie

Volgens The Wall Street Journal gaat Amazon nog voor het einde van dit jaar zijn eerste stenen winkel openen. Die zou er komen in Manhattan, in de drukke 34th Street.

Deze straat ligt in de buurt van heel wat toeristische toppers in New York, zoals het Empire State Building en het warenhuis Macy’s. Daar kan ook deze winkel van profiteren.

Concrete details over wat je er kan kopen zijn er nog niet, maar waarschijnlijk gaat het om een soort kruising tussen een mini-warenhuis en showroom van Amazon-producten zelf. Door de kleine aanwezige voorraad zouden klanten nog op dezelfde dag hun goederen uitgeleverd kunnen krijgen. Ze kunnen er waarschijnlijk ook producten terugbrengen en omruilen.

De geruchten over een fysieke winkel van Amazon doen al jaren de ronde, het is dan ook zowat de enige ontbrekende schakel in de retailstrategie van het bedrijf.

Experimenten
Amazon heeft al wel geëxperimenteerd met fysieke verkooppunten, maar dat ging dan over pop-upstores, slimme automaten en winkels voor zijn dochter Zappos. De zaak in Manhattan wordt de eerste ‘echte’ Amazon-winkel.

Of het experiment een succes wordt, is natuurlijk koffiedik kijken en ook Amazon zelf heeft daarover de nodige reserves. Volgens de bronnen van de Wall Street Journal is dit zonder meer een bèta-test en zal de stekker er meteen uitgetrokken worden als het concept geen succes is.  

Advertentie