Nieuws

Mobiele gebruikers verkiezen productiviteit boven beveiliging

Als u uw medewerkers dwingt te kiezen tussen hun productiviteit en de beveiliging van uw bedrijfsgegevens, kiezen ze voor het eerste. Dat is niet hun probleem, maar het uwe.

Een derde van de werknemers die door Raytheon en Ponemon ondervraagd werden, werkt enkel mobiel. Dat blijkt uit een studie onder 618 IT-mensen. Maar liefst 52% van de ondervraagde organisaties en werknemers offert frequent beveiligingspraktijken op om de voordelen van mobiele connectiviteit te realiseren.

De studie specificeert niet om wat voor beveiligingsoffers het gaat, maar te denken valt aan zaken zoals het hergebruik van wachtwoorden, wachtwoorden schrijven op notitieblaadjes en het doorsturen van bedrijfse-mail naar een persoonlijke e-mailaccount.

Het grote aantal werknemers dat beveiligingspraktijken opoffert, zegt meer over de bedrijven dan over de werknemers. Bedrijven moeten hun groeidoelstellingen halen en zetten hun werknemers daarvoor onder druk. Het is dan ook logisch dat werknemers hun werk efficiënt willen uitvoeren. Als u door te draconische of rigide beveiligingsmaatregelen uw werknemers dwingt om te kiezen tussen productiviteit en beveiliging, bent u zelf verantwoordelijk voor het resultaat: een productiviteitsprobleem of een beveiligingsprobleem. Beveiligingsmaatregelen moeten gebalanceerd zijn, want hoe hoger de last is die uw werknemers moeten dragen, hoe groter de kans dat ze de maatregelen omzeilen.

In samenwerking met CIO.com.

Op 4 november 2014 organiseert Business Meets IT een seminarie waarop u alles te weten komt over mobile business en apps. We bekijken welke apps en bedrijfsprocessen mobiel gaan en wat dit voor uw bedrijf betekent. Hoe mobile apps ontwikkelen, beveiligen en uitrollen? Meer info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business