Nieuws

Google wil apparaten hun eigen URL geven

Google lanceert een project om apparaten die met het internet verbonden zijn via een URL te benaderen in plaats van met een app.

Steeds meer apparaten worden met het internet verbonden, zodat je ze kan bedienen met een app op je smartphone. Maar als het van Google afhangt, dan worden die apps binnenkort overbodig.

De internetreus heeft deze week de sluier gelicht van zijn project Physical Web, dat een nieuwe standaard in het leven wil roepen om “slimme” apparaten via een URL te bedienen in plaats van een app.

[related_article id=”158901″]

Elk apparaat krijgt een URL toegewezen die wordt uitgestuurd naar smartphones en tablets in de buurt. Gebruikers kunnen vervolgens op hun mobiel toestel met het apparaat interageren, via het open web. Zo hoeven ze niet voor elk verbonden apparaat een specifieke app te downloaden.

“Het aantal verbonden apparaten gaat explosief groeien en het is gewoon niet realistisch dat elk nieuw toestel zijn eigen applicatie nodig heeft”, schrijft Google. “We hebben een systeem nodig dat iedereen laat interageren met elk toestel op elk moment.”

Het is niet de bedoeling om specifieke apps overbodig te maken, maar volgens Google moet deze aanpak wel de deur openzetten voor nieuwe use cases die via een app veel minder praktisch te realiseren zouden zijn. Het Physical Web-project is openbron, zodat fabrikanten de standaard kunnen overnemen. Op termijn hoopt Google dat de standaard in de verschillende besturingssystemen ingebakken zal zitten. Het voorlopige prototype werkt nog via een app op Android, en binnenkort ook iOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business