Nieuws

Levert BYOD uw personeel stress op?

Bring your own device is een hele nieuwe levensstijl, die naast de voordelen ook heel wat stress met zich meebrengt. Is het dat waard?

Een nieuwe studie suggereert dat werknemers door bring your own device (BYOD) uitgebrand raken. Werk en persoonlijk leven vloeien in elkaar over, waardoor ze eigenlijk de klok rond on call zijn, zelfs in weekends en vakanties. Volgens TEKsystems, dat een enquête uitvoerde bij meer dan 300 IT-professionals, kan dat leiden tot overvloedige hoeveelheden stress.

De helft van de respondenten zegt dat de constante mobiele verbinding met het werk via apps, documenten en e-mail hun stress heeft verhoogd omdat ze nooit in staat zijn om zich los te koppelen. Meer dan 60% zou willen terugkeren naar de goede oude tijd: tijdens vaste uren werken en daarbuiten onbereikbaar zijn voor het werk.

Smartphone komt voor de badkamer

Werknemers worden stilaan slaven van hun BYOD-telefoons. Als hun telefoon buiten de kantooruren de verbinding met het werk verliest, zegt 42% van de respondenten dat ze de IT-afdeling binnen het uur van het probleem op de hoogte stellen. Dat betekent uiteraard dat ook het IT-personeel tijdens hun vrije tijd werkt.

Mobiliteit is ondertussen zelfs zo diep in het leven van mensen vervlecht dat ze er hun dag mee starten. Maar liefst 28% van de respondenten controleert hun mobiele apparaat als eerste ’s ochtends — zelfs nog voordat ze naar de badkamer gaan.

Uiteraard heeft niet iedereen problemen met deze nieuwe levensstijl: zo’n 40% van de respondenten vertelde TEKsystems dat ze verkiezen om constant met het werk verbonden te zijn. Zestig procent vindt zelfs dat mobiliteit hen meer controle over hun werk geeft: mobiliteit en BYOD geven hen de flexibiliteit om te werken waar en wanneer ze willen.

Maar is dat de stress waard?

In samenwerking met CIO.com.

Op 4 november 2014 organiseert Business Meets IT een seminarie waarop u alles te weten komt over mobile business en apps. We bekijken welke apps en bedrijfsprocessen mobiel gaan en wat dit voor uw bedrijf betekent. Hoe mobile apps ontwikkelen, beveiligen en uitrollen? Meer info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business