Oracle voegt zes nieuwe diensten toe aan zijn professionele cloudportfolio.

Advertentie

Oracle breidt zijn bestaande cloudaanbod uit met zes nieuwe Oracle Cloud-platformdiensten. De nieuwe diensten moeten klanten en partners helpen bij het inzetten van Oracle SaaS-applicaties en het migreren van bestaande toepassingen naar de Oracle Cloud.

Met Big Data Cloud geeft Oracle klanten een tool om grote hoeveelheden data te analyseren en verwerken, gebruikmakend van het open source Hadoop-raamwerk van Apache. Met Mobile Cloud moeten klanten snel zakelijk mobiele apps op de markt kunnen brengen die ondersteund worden door een mobiele cloud-back-end.

Om cloud-naar-cloud- en cloud-naar-on-premise-integratie te ontwerpen kunnen klanten van Oracle voortaan gebruikmaken van een gebruikersinterface die toegankelijk is via de browser. Die functie krijgt de naam Integration Cloud. Met Process Cloud kunnen bedrijven naar verluidt eenvoudiger processen ontwerpen, implementeren, monitoren en optimaliseren.

De Node.js Cloud integreert JavaScript verder met de cloud, en de JavaSE Cloud doet hetzelfde voor Java SE 7- of 8-applicaties.

Prijzen voor al deze nieuwe diensten maakte Oracle nog niet bekend. Bestuurslid Larry Ellison verklapte al wel dat het prijskaartje Oracles cloudplatform competitief zal zijn met concurrenten Microsoft Azure en Amazon Web Services.