Nieuws

Europese bedrijven wantrouwen hun cloudproviders

Europese bedrijven hebben niet veel vertrouwen in hun cloudproviders. Ze zijn wel zelfverzekerder dan hun Amerikaanse collega's als het gaat om hun vermogen om de cloud te beveiligen.

Europese bedrijven wantrouwen over het algemeen cloudproviders. Zeven op de tien bedrijven beschuldigt ze van het niet voldoen aan wet- en regelgeving voor wat betreft databescherming en privacy. Dat blijkt uit het rapport Data Breach: The Cloud Multiplier Effect in European Countries van Netskope

De helft van de 1059 ondervraagde IT-professionals geeft aan dat de kans op datalekken groter is als gevolg van de cloud. De verwachte economische impact van een datalek verdrievoudigt bovendien als de cloud erbij betrokken is, een fenomeen dat bekend staat als het cloud multiplier effect.

Maar liefst 64 procent van de respondenten denkt dat het gebruik van clouddiensten in hun organisatie hun vermogen vermindert om vertrouwelijke informatie te beschermen en 59 procent vindt dat dit het lastig maakt om bedrijfskritische toepassingen te beveiligen. De meerderheid beschouwt de cloud echter nog altijd als even veilig of zelfs veiliger dan on-premise IT. Die tegenstelling lijkt erop te wijzen dat IT-professionals eerder twijfelen aan hun eigen beveiligingsmogelijkheden dan aan de beveiligingsmogelijkheden van hun cloudproviders.

Europeanen zelfverzekerder dan Amerikanen

Hetzelfde onderzoek werd eerder dit jaar in de VS uitgevoerd. Dat maakt een interessante vergelijking mogelijk. Zo gaf de helft van de Amerikaanse respondenten aan dat de effectiviteit van hun organisatie om gegevens en toepassingen te beveiligen laag was, terwijl dat percentage bij hun Europese collega’s maar een vierde was. Andersom beoordeelde de helft van de Europese IT-professionals hun effectiviteit in het beveiligen van gegevens en toepassingen in de cloud als hoog, terwijl dat percentage bij de Amerikaanse respondenten maar een vierde was. Europese organisaties blijken dus zelfverzekerder te zijn als het gaat om hun vermogen om de cloud te beveiligen.

Op 30 september organiseert Minoc Data Services een seminarie waarop u alles te weten komt over uw organisatie en de cloud en over clouddiensten in het algemeen. Meer info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business