Nieuws

Blackberry onthult Passport met vierkant scherm

Blackberry heeft de Passport onthuld, een nieuwe smartphone die met name opvalt door zijn vierkant aanraakscherm en fysiek toetsenbord.

Blackberry heeft officieel de sluier gelicht van de Passport. Met de nieuwe smartphone doet het bedrijf opnieuw een poging om relevant te worden.

De Passport valt vooral op door zijn uiterlijk. Het 4,5 inch aanraakscherm is vierkant van vorm en wordt vergezeld door een fysiek toetsenbord, dat zo typerend is voor de oude toestellen van Blackberry. Blackberry hoopt consumenten aan te spreken die het toetsenbord missen, maar tegelijk een groot scherm verkiezen.

[related_article id=”161563″]

Het scherm heeft een resolutie van 1.440 x 1.440 pixels, met een pixeldichtheid van 453 pixels per inch en voorzien van een laag Gorilla Glass 3 om krassen te voorkomen. Onder de motorkap zit een 2,2 GHz quadcoreprocessor, 3 GB RAM, 32 GB intern geheugen en een batterij van 3.450 mAh. Achteraan zit een 13 megapixelcamera met optische beeldstabilisatie. Het geheel draait op het in eigen huis ontwikkelde besturingssysteem Blackberry 10.3, dat beschikt over een Siri-achtige spraakassistent.

Blackberry hoopt dat de smartphone kan helpen om zijn noodlijdende smartphonebusiness nieuw leven in te blazen. Tijdens de afgelopen jaren zag de fabrikant de verkoop van zijn – ooit ontzettend populaire – telefoons flink in elkaar stuiken als gevolg van de populariteit van  Android en iOS.
De Passport is onmiddellijk beschikbaar in een aantal markten, maar België en Nederland zijn daar voorlopig nog niet bij. Naast Canada en de Verenigde Staten, is de telefoon wel al te koop in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland aan een adviesprijs van 529 pond of 649 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business