Nieuws

E-mail in België nog maar amper in de cloud

Slechts 10 procent van de Belgische bedrijven maakt vandaag gebruik van een oplossingen in de public cloud, zoals Office 365 of Google Apps.

Slechts 10 procent van de Belgische bedrijven maakt vandaag gebruik van een oplossingen in de public cloud, zoals Office 365 of Google Apps. Dat blijkt uit een analyse van het bedrijf Cogetix, bij ongeveer 2.300 Belgische bedrijven, naar aanleiding van ons gratis seminarie over cloud computing.op 30/9.

E-mail vaak eerst

Het onderzoek geeft een indicatie van het gebruik van (public) cloud in België. Ook al lag de focus van het onderzoek op e-mail. “E-mail is een IT-dienst die door elk bedrijf gebruikt wordt en bovendien wordt aangenomen dat e-mail één van die applicaties is welke bedrijven het eerst naar de cloud brengen”, verklaart Peter Daneels van Cogetix.

Het percentage van 10 procent lijkt eerder laag, maar komt overeen met een vergelijkbaar onderzoek voor ons land van Gartner. “Belgische ondernemingen blijken eerder conservatief en terughoudend bij het overstappen op cloud computing” , aldus Daneels. Opvallend is dat het percentage van 10 procent niet verschilt van de grootte van het bedrijf. 

Op 30 september organiseert Minoc Data Services een seminarie waarop u alles te weten komt over uw organisatie en de cloud en over clouddiensten in het algemeen. Meer info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business