Nieuws

Wanneer post u het best iets op sociale media?

Wat zijn de beste tijd en frequentie om zaken op Facebook of Twitter te posten? Digitale marketeers worstelen dagelijks met deze vragen.

De juiste boodschap aan het juiste publiek op het juiste tijdstip aanleveren is een belangrijke factor in het succes van elke update, tweet of post op sociale media. De meeste marketeers zijn niet in het donker aan het spelen, maar vertrouwen op geautomatiseerde tools, gegevens van vorige campagnes en realtime metrieken om te begrijpen wanneer hun communicatie het meeste effect heeft.

De recente social media frequency guide van het team achter Buffer kan al wat giswerk wegnemen. Ze geeft een kijkje in hoe vaak en wanneer de app op sociale media post:

  • Twitter: 14 keer per dag van middernacht tot 10 PM en nooit meer dan één keer per uur; op weekends 7 keer per dag van 3 AM tot 9 PM, ruwweg elke drie uur.
  • Facebook: twee keer per dag op 10:08 AM en 3:04 PM, zeven dagen op zeven.
  • LinkedIn: één keer per dag op 08:14 AM; nooit in het weekend.

De 5-3-2-regel

Timing en frequentie zijn echter nog niet alles. De inhoud moet bijvoorbeeld genoeg variëren. Op dat vlak helpt de 5-3-2-regel van T.A. McCann u om de juiste beslissingen te nemen: van elke tien tweets of Facebook-posts zouden er vijf content van anderen moeten bevatten die relevant is voor uw publiek, drie zouden content moeten bevatten die u zelf gecreëerd of ontworpen hebt en twee zouden iets persoonlijks moeten zijn dat niets met het werk te maken heeft maar uw merk menselijk maakt.

Uiteraard zijn al die richtlijnen en regels niet in steen gebeiteld, maar vormen ze een startpunt voor uw eigen optimale schema. Beschouw het automatiseren van posts op sociale media als een experiment dat u de hele tijd kunt aanpassen op basis van geactualiseerde analyses.

In samenwerking met CIO.com.

Op 30 september 2014 organiseert Business Meets IT een seminarie waarop u alles te weten komt over uw organisatie en sales en marketing automation. Meer info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business