Nieuws

IBM’s Watson wordt analytics-monster

Met Watson Analytics wil IBM leidinggevend personeel bereiken en cognitieve computersystemen naar meer mensen in bedrijven brengen.

IBM lanceert Watson Analytics, een dienst die ontworpen is voor managers, en natuurlijke taal-tools en voorspellende algoritmes gebruikt.

IMB hoopt Watsons cognitieve systeem meer in de kijker te werken en een nieuw tijdperk in te leiden waarbij iedereen zijn eigen analytics meebrengt naar de werkvloer.

Watson Analytics moet het denkende computersysteem helpen inburgeren bij een bredere groep mensen met verschillende profielen.

Het programma wordt gelanceerd in een freemium-formule, bereikbaar op desktops, Android en iOS via een website. De exacte prijszettingen en niveaus worden nog verder uitgedacht, maar in elk geval zullen gebruikers de basisfeatures gratis kunnen gebruiken en bijbetalen voor meer diepgaande analyses.

De grote uitdaging voor IBM zal erin bestaan om bepaalde inzichten uit te lichten en gebruikers zo aan te zetten om er dieper op te willen gaan doorgraven – en zo over te stappen naar de betaalde formules.

Marc Altshuler, vicepresident van de afdeling productmanagement bij IBM, zegt dat het bedrijf probeert om Watson Analytics bij zo veel mogelijk gebruikers te krijgen.

Volgens IBM zit de grote sterkte van hun systeem in het feit dat Watson er niet van uitgaat dat gebruikers al perfect geprepareerde data hebben klaarliggen om te verwerken. Het systeem kan normaal gezien overweg met alle vormen van data – er is zelfs een functie om bepaalde kwaliteitsissues automatisch op te lossen – en levert bruikbare informatie af, in een vorm die het beste aansluit bij het probleem in kwestie.

Hiertoe moet het systeem in staat zijn omdat het dezelfde algoritmes, natuurlijke taalsystemen, en ontdekkingstools gebruikt als de “supercomputers” van Big Blue. Daarmee wordt een groot deel van het analyseproces vereenvoudigd, omdat Watson allerlei taken van gebruikers automatiseert, zo klinkt het.

Watson Analytics zal binnenkort bruikbaar zijn als bèta; de volledige release volgt in november.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business