Onbeperkt

Telenet verlengt zijn exclusiviteitscontract met HBO en werkt aan een eigen tv-serie. De kabelaar voelt de hete adem van Netflix in zijn nek.

 
Telenet bereidt zich voor op de komst van Netflix naar België. De kabelaar verlengt zijn exclusiviteitscontract met HBO en werkt aan een eigen televisieserie.

Home of HBO

Dankzij het vernieuwde contract met HBO is Telenet nog zeker tot 2018 “hofleverancier” van de programma’s van de Amerikaanse betaalzender in Vlaanderen. Rex & Rio-klanten krijgen daardoor exclusief toegang tot recente reeksen als ‘Game of Thrones’ en klassiekers als ‘The Sopranos’ en ‘Band of Brothers’. Jaarlijks wordt ook één reeks uit de catalogus van HBO-dochter Cinemax uitgezonden.

Voor nieuwe reeksen belooft Telenet om de afleveringen zo snel mogelijk na uitzending in de Verenigde Staten aan te bieden. Momenteel zijn sommige afleveringen al binnen zeven dagen beschikbaar, maar binnenkort moet dat worden verminderd tot één dag na de Amerikaanse uitzending. De HBO series zijn beschikbaar op aanvraag en via Yelo op pc en tablet.
 
“De afgelopen drie jaar hadden we al exclusieve rechten van belangrijke HBO series in Vlaanderen. We zijn dan ook zeer verheugd dat we nu nog een extra stap kunnen zetten en ons ‘home of HBO’ mogen noemen,” zegt Jeroen Bronselaer, verantwoordelijke Product Entertainment bij Telenet. “Kijkers kunnen er van op aan de nieuwste afleveringen exclusief en zo snel mogelijk na release in de VS bij Telenet terug te vinden. Daarnaast breiden we ons aanbod uit met volledige seizoenen die onze kijkers in 1 keer kunnen verslinden.”

Chaussée d’Amour

Naast het vernieuwde contract met HBO, maakt Telenet ook bekend dat het werkt aan een eigen televisiereeks in samenwerking met productiehuis deMENSEN. ‘Chaussée d’Amour’ wordt een Vlaamse dramareeks die in de loop van 2016 in één keer op Rex en Rio zal verschijnen. Telenet antwoordt daarmee op de veranderende kijkgewoonten waarbij kijkers alle afleveringen in één keer willen zien, het zogenaamde bingeviewen.
 
“We gaven al de vrijheid om te beslissen wat ze zien, waar en wanneer ze dat willen. De volgende stap is dan om hen ook te laten beslissen hoe veel ze in een keer willen bekijken,” aldus Inge Smidts, verantwoordelijke Residential Marketing bij Telenet. “Door zelf te investeren kan er een extra kwalitatieve Vlaamse reeks gemaakt worden, en krijgen wij de kans om deze op een totaal nieuwe manier aan onze klanten aan te bieden waarbij we kunnen inspelen op hun verwachtingen.”
 
‘Chaussee d’Amour’ zal bestaan uit tien afleveringen en gaat over een moeder met twee kinderen die haar falende huwelijk ontvlucht en noodgedwongen haar intrek neemt in het bordeel dat ze van haar vader erfde. De reeks wordt geregisseerd door Nathalie Basteyns, die eerder de regie voor ‘Clan’ deed. In eerste instantie wordt de reeks gemaakt voor abonnees van Rex en Rio, maar de kans bestaat dat ze nadien ook op het open net te zien zal zijn.

Netflix

Het vernieuwde contract met HBO en de eigen televisiereeks moeten Telenet helpen om zich te wapenen tegen de komst van Netflix naar België. De online on-demanddienst wordt vrijdag in ons land gelanceerd en zou het televisielandschap mogelijk wel eens goed door elkaar kunnen schudden.
 
Netflix biedt voor een bedrag van een kleine tien euro per maand onbeperkt toegang tot televisiereeksen en films die je kan streamen over het internet naar een computer, mobiel toestel of zelfs je tv. Hoet het lokale aanbod van Netflix er precies zal gaan uitzien is nog niet duidelijk, maar Telenet heeft zich alvast goed voorbereid. De Mechelse kabeloperator is duidelijk van plan om vuur met vuur te bestrijden.