Nieuws

Google lokt bedrijven met 100.000 dollar krediet

Google biedt startende bedrijven een krediet van 100.000 dollar wanneer ze gebruikmaken van de clouddiensten van de techgigant.

Google verhoogt de competitie in de cloud. Het verleidt start-ups met een krediet van 100.000 dollar. 

Het nieuwe programma van de techgigant, Google Cloud Platform for Startups, is vlak voor het weekend aangekondigd op zijn Entrepeneurs Partner Summit in Mountain View. In een blogpost vertelt Julie Pearl, director of developer relations bij Google, dat net beginnende bedrijven in aanmerking komen zolang ze minder dan vijf miljoen dollar financiering hebben en de jaaromzet lager is dan 500.000 dollar.

[related_article id=”158901″]

Diensten
In aanvulling op het Cloud Platform-krediet van een ton, krijgen geaccepteerde start-ups toegang tot Googles technische team en 24/7 ondersteuning. Het krediet is een jaar geldig en kan gebruikt worden voor verschillende diensten van Google, zoals App Engine, Cloud Storage, Cloud SQL en BigQuery.

“Dit aanbod komt volledig overeen met onze kernfilosofie over Google Cloud Platform: we willen dat ontwikkelaars zich focussen op de code en dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over het beheren van de infrastructuur”, schrijft Pearl. “Vanaf vandaag kunnen start-ups voordeel halen uit dit aanbod en beginnen met het gebruiken van dezelfde infrastructuur als wij doen bij Google.”

Addertje
Het aanbod is voor startende bedrijven over de hele wereld. Er zit echter wel een addertje onder het gras: de start-ups moeten zich aanmelden via één van de ongeveer vijftig partners die zich hebben opgegeven om het krediet beschikbaar te stellen.

Googles focus op start-ups is niet verrassend. Als die bedrijven ingaan op het aanbod van de techgigant en verder groeien, dan raken ze bekend met het API-ecosysteem van Google. De kans is dan klein dat ze nog overstappen naar concurrerende diensten als Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business