Nieuws

Uw e-commerce voorbereid op stroompanne?

[Partnerinfo] Er bestaat grote ongerustheid over de stroomvoorziening in België deze winter. Wat betekent dit voor uw online zaak?

Als het deze winter té koud wordt, dan zou het er wel eens heet aan toe kunnen gaan – door een samenloop van omstandigheden zouden de Belgische elektriciteitscentrales de vraag niet aan kunnen.

Als er deze winter een piek ontstaat in het verbruik, dan zal de hoogspanningsnetwerkbeheerder moeten ingrijpen om een volledige black-out te voorkomen. Bepaalde klanten en regio"s worden gecontroleerd afgeschakeld van het internet, wat dan een brown-out genoemd wordt. Het is dus tijd om stil te staan bij wat dit voor u en uw zaak betekent. Uw fysieke zaak, uw woonst kunt u wellicht tijdelijk van stroom voorzien – maar wat met uw webwinkel?

Indien u Combell gekozen hebt voor uw hosting, dan hebben wij goed nieuws voor u. Onze servers staan namelijk in de meest geavanceerde datacenters, die op zulke stroomuitval voorzien zijn. Indien de energieknop omgedraaid zou worden, dan schieten meteen de UPS systemen in werking die gedurende enkele minuten alles overeind houden, tot de noodgeneratoren (die voortdurend in stand-by staan) die taak overnemen.

Het datacenter waar Combell uw data host heeft 11 generatoren, die elk reeds een dieselreserve hebben van 48 uur. Drie leveranciers van diesel staan stand-by om deze voorraad aan te vullen. En om het zekere voor het onzekere te nemen, is gekozen voor één stand-by leverancier in Nederland; op dat moment zou er immers in België een grote vraag naar diesel kunnen ontstaan. Uiteraard kunnen er ook nog andere leveranciers in Nederland, Duitsland en Frankrijk ingeschakeld worden. Op die manier kunnen de generatoren, indien nodig, haast oneindig doordraaien. Uw zaak blijft, net als onze generatoren, draaiende.

Het is nog niet te laat om de nodige voorbereidingen te treffen. Combell heeft een gratis tool, de Combell Mover, die het verhuizen van uw website en webwinkel naar ons datacenter probleemloos laat verlopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business