Nieuws

Facebook experimenteert met zelfvernietigende berichten

Een kleine groep Facebook-gebruikers kan sinds kort aangeven wanneer hun berichten moeten verdwijnen. Dat kan al na één uur zijn, maar ook zeven dagen later.

Facebook test een nieuwe feature waarbij gebruikers op voorhand kunnen aangeven wanneer hun bericht moet verdwijnen.

Een klein groepje gebruikers die de Facebook-app op iOS gebruiken, merkte de nieuwe optie op. Facebook zelf heeft het proefproject ondertussen ook bevestigd. Het sociale netwerk introduceert wel vaker nieuwe features bij een beperkte groep gebruikers om te kijken wat ze ervan vinden. Als de feedback positief is, wordt de functie dan naar alle gebruikers uitgerold.

Volgens de screenshots die nu opgedoken zijn, kan de gebruiker zelf instellen wanneer een bericht moet verdwijnen. Dat kan al na één uur, maar ook pas na zeven dagen. Een waarschuwing voor wie zeer gevoelige berichten post: zelfs dan kan het nog tot 90 dagen duren vooraleer de boodschap ook volledig weg is op de Facebook-servers en de offline backups van het bedrijf.

Mission Impossible
Dit is ook niet Facebooks eerste experiment met Mission Impossible-achtige, zelfvernietigende berichten. Een tijdje geleden introduceerde het bedrijf daarvoor ook een aparte app, Slingshot genaamd. Die gaat de concurrentie aan met het bekende Snapchat, maar kan ook enkele unieke kunstjes. Zo moet je bijvoorbeeld eerst zelf een berichtje terugsturen alvorens je een ontvangen bericht kan openen. In een recente update is dat foefje, zowat het enige wat de app echt uniek maakte, trouwens al flink afgezwakt

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business