Nieuws

Merknamen Nokia en Windows Phone op laatste benen

Microsoft is volgens sommigen van plan om al tegen het einde van het jaar de namen Nokia en Windows Phone te schrappen.

Microsoft bereidt zich voor om de merknamen Nokia en Windows Phone te schrappen uit al zijn reclame en marketingmateriaal. Zo zegt Geekongadgets.com.

Volgens een “vertrouwelijk intern document” dat de site kon inkijken, zou Lumia de zogenaamde hero brand worden. Windows Phone zou dan weer vervangen worden door simpelweg Windows.

[related_article id=”161452″]

De geruchtenmolen over het schrappen van deze namen draait al lang, eerder deze zomer doken al gelijkaardige berichten op. En enkele aandachtige Microsoft-volgers hebben al opgemerkt dat in zijn smartphone-reclame de naam Windows Phone al vervangen is door Windows.

Eén naam wereldwijd
Zo’n naamsverandering is, na de overname van Nokia’s gsm-afdeling door Microsoft, ook maar logisch. Nokia is een sterke merknaam buiten de VS, maar Microsoft heeft wereldwijd één naam nodig voor zijn telefoons. En het lijkt er dus op dat dat Lumia zal worden. Er zijn zelfs geruchten dat Lumia ook de plaats in zou nemen van Surface op de reeks tablets die Microsoft uitbrengt.

Ook het schrappen van Windows Phone is eenvoudig te verklaren. “Windows phones met Windows Phone” bekt niet bepaald lekker. Bovendien werkt Microsoft met Threshold aan een Windows-versie die zowel op ARM-telefoons als ARM-tablets kan draaien. Een van die twee “Windows Phone” noemen, is alleen maar verwarrend.

Microsoft zal wel op een of andere manier aan consumenten moeten duidelijk maken dat deze versie geen Win32-apps aankan. De andere Threshold-versie, voor pc’s, kan dat dan weer wel. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business