MyShopi, een populaire promotie-app, werkt samen met winkelbedrijf Delhaize om reclame rechtstreeks naar je smartphone te sturen wanneer je langs bepaalde producten wandelt in de supermarkt.

Advertentie

Promotiefolders en reclame hebben ongetwijfeld hun effect, maar het probleem van die media is dat je niet voor het relevante product staat op het moment dat je ze te zien krijgt.

Voor gebruikers van myShopi is dat voortaan anders. MyShopi is een populaire app voor Android, iOS en Windows Phone waarmee je boodschappenlijstjes samenstelt en interessante promoties aangeboden krijgt.

Baken
MyShopi kondigt vandaag een samenwerking aan met Coca-Cola en Delhaize voor de integratie van beacon-technologie in tien supermarkten. Dankzij Beacon krijg je meldingen over promoties en cashback-acties op het moment dat je voorbij bepaalde producten wandelt. Het is de eerste keer dat de technologie in België gebruikt wordt.

Het systeem werkt dankzij een bluetooth-beacon dat in de buurt van de relevante producten werd geplaatst. Dat baken zend een bluetoothsignaal uit dat wordt opgemerkt door het besturingssysteem van je telefoon. Gelukkig zend het baken niet zomaar reclame naar elke smartphone: alleen toestellen waarop de laatste versie van myShopi is geïnstalleerd zullen reageren op het signaal, en dan nog alleen wanneer bluetooth aan staat en pushmeldingen zijn toegestaan.

Onrechtstreeks en veilig
Het baken maakt geen rechtstreekse verbinding met je smartphone om een promotie te zenden. Dat kan ook niet, aangezien je toestel standaard niet te detecteren is door andere bluetooth-apparaten, uit veiligheidsoverwegingen. Jouw smartphone kan natuurlijk wel het bluetoothsignaal van het baken lezen. Aan het baken is een uniek ID-gekoppeld. MyShopi gaat vervolgens op zoek naar de promotie die overeenkomt met het ID, en toont die dan op het scherm van je telefoon.

Keuze
Alleen wie promoties wil ontvangen krijgt dus meldingen. Gelukkig, want als je niet bewust kiest voor de functionaliteit kan het wel even schrikken zijn wanneer je plots een promotiebericht voor erwtjes krijgt op het moment dat je de erwten passeert.

De beacontechnologie van het promotieproject is compatibel met de laatste nieuwe versie van de myShopi-app op Android en iOS. Het is wel noodzakelijk dat je toestel compatibel is met de bluetooth low energy standard. MyShopi bestaat ook op Windows Phone, maar die versie kreeg nog geen update.

Advertentie