Nieuws

NASA wil tweets naar asteroïde sturen

Zendt een bericht de ruimte in. NASA stuurt een tijdscapsule mee met een sonde naar de asteroïde Bennu. In 2023 wordt de inhoud wereldkundig gemaakt.

NASA wil een tijdscapsule naar een asteroïde in de ruimte sturen. De inhoud van de capsule wordt bepaald door de wereldbevolking. De Amerikaanse ruimteorganisatie heeft een oproep gedaan aan mensen om korte berichten en afbeeldingen te sturen via Twitter en Instagram. 

Het materiaal komt aan boord van de sonde OSIRIS-REx (Origins-Spectral Interpretation-Resource Identification-Security-Regolith Explorer). De lancering vindt plaats in 2016 en de reis duurt ongeveer drie jaar. Dus de tijdscapsule bereikt de asteroïde Bennu in 2019.

De sonde blijft twee jaar op de asteroïde voor het nemen van een bodemmonster van minimaal 60 gram. Hiermee keert hij terug voor verder onderzoek. De sonde arriveert in 2023 weer op de aarde. Dat is het moment dat de tijdscapsule opengemaakt wordt. Het team maakt de inhoud dan wereldkundig.

Meedoen
De inzendingen moeten gaan over de verkenning van het zonnestelsel in 2014 of een voorspelling voor de ruimteactiviteiten in 2023. Het team kiest vijftig berichten en vijftig afbeeldingen die in de capsule geplaatst worden. Belangstellenden kunnen hun werk tot en met 30 september insturen. Doe dit door je bericht te taggen met #AsteroidMission.

Dante Lauretta, hoofdonderzoeker aan de universiteit van Arizona, is zeer benieuwd naar de voorspellingen van het publiek. “Het lijkt me heel leuk om onze ideeën van nu te vergelijken met de daadwerkelijke situatie in 2023”, zegt ze. 

“Ik vind het opwindend om te bedenken dat mensen voorspellingen doen die over tien jaar misschien realiteit zijn”, vult Jason Dworkin aan. Hij is projectwetenschapper bij NASA"s Goddard Space Flight Center in Greenbelt, Maryland.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business