Nieuws

Apple scherpt beveiliging van iCloud aan

Apple gaat tweetrapsauthenticatie invoeren voor zijn iCloud-dienst, en zal gebruikers sneller waarschuwen als er met hun account geknoeid wordt.

Apple-baas Tim Cook zegt dat de beveiliging van iCloud opgeschroefd zal worden. Dat heeft hij tegenover de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal verklaard in zijn eerste interview sinds "Selfie-gate".

Wie dat wil, zal zijn iCloud-account kunnen beveiligen met tweetrapsauthenticatie, zoals dat nu ook al kan bij iTunes. Daarbij moet men niet alleen het wachtwoord invoeren, maar ook een steeds wisselende code die per mail of sms wordt opgestuurd.

[related_article id=”158256″]

Daarnaast zal Apple sneller gebruikers e-mailen of verwittigen met notificaties wanneer iemand de data van een account naar een nieuw Apple-toestel wil overzetten. Tot nu toe gebeurde dat alleen als het wachtwoord van een account wordt veranderd of wanneer er voor de eerste keer ingelogd wordt met een nieuw apparaat.

Naaktfoto"s
De nieuwe verwittigingen zullen binnen twee weken geïmplementeerd worden. De volgende versie van iOS zal de optie hebben om tweetrapsauthenticatie op iCloud te activeren.

De maatregelen komen er nadat verschillende Hollywood-sterren privé-naaktfoto’s op het internet zagen opduiken. Die zouden uit hun iCloud-account gestolen zijn door onbekende hackers.

Voorkomen of genezen?
Of de nieuwe maatregelen zo’n diefstal zouden voorkomen hebben, is al onderwerp van discussie. De notificaties en mails van Apple zouden pas opduiken nadat de inbraak al gebeurd is en ook de tweetrapsauthenticatie zou de diefstal van de foto’s misschien niet hebben kunnen voorkomen. 

Een theorie is dat de digitale inbraak gebeurde via een bug in de dienst Find My Iphone en de tool iBrute. Die kon Find My Iphone overspoelen met wachtwoordaanvragen, zonder dat daar een limiet op stond. Die kwetsbaarheid is ondertussen ook gedicht door Apple. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business