Iets meer dan de helft van het mobiele dataverkeer wordt veroorzaakt door video. iOS-gebruikers genereren een groter volume dan Android-gebruikers.

Advertentie

Iets meer dan de helft van het mobiele dataverkeer (52 procent) wordt veroorzaakt door video. iOS-gebruikers genereren een groter datavolume aan mobiele video dan Android-gebruikers. Dat alles blijkt uit het Citrix Mobile Analytics-onderzoek van september 2014.

De helft van alle gebruikers van mobiele netwerken krijgt dagelijks advertenties voorgeschoteld. De inhoud van banners verschuift steeds meer naar video: een jaar geleden bestond 1 op de 20 banners nog uit video, inmiddels is dat 1 op 16.

Youtube en Netflix

YouTube/Google Video is het populairste platform en wordt met name gebruikt om korte video"s te bekijken. 81 procent van de YouTube-sessies duurt korter dan vijf minuten. Bij Netflix is dat net andersom: 76 procent van de sessies langer dan vijf minuten.

Vooral 4G blijkt erg van tel voor mobiele video. Gebruikers van 4G-netwerken genereren vijf keer zo veel video-datavolume als 3G-gebruikers. Maar liefst 84 procent van de 4G-gebruikers kijkt video via Netflix, tegenover 16 procent van de 3G-gebruikers.

William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.