Nieuws

Vijf manieren om uw social media campagnes te verbeteren

Succesvolle social media campagnes kunnen even efficiënt zijn als dure advertenties. Dan moet u wel rekening houden met enkele belangrijke strategieën.

Printadvertenties die aan de massa gericht worden hebben nog altijd hun plaats, maar op sociale media kunt u uw campagnes gerichter uitvoeren. Op de volgende manieren verbetert u uw social media campagnes:

1. Bouw mini-campagnes met een specifiek doel

Op sociale media verliest u zich al snel in een allegaartje van tweets en posts. Kies daarom een specifiek doel om uw dagelijkse activiteiten in de campagne te structureren. Mik bijvoorbeeld op 10.000 likes op Facebook.

2. Breng uw afdelingen op één lijn

Elke afdeling heeft zijn eigen doel op sociale media. Management en sales zoeken bijvoorbeeld sales leads, terwijl de PR-afdeling nieuws wil uitsturen. Maar als al die afdelingen niet samenwerken, genereert u enkel maar lawaai op sociale media. Voor het beste resultaat brengt u iedereen op één lijn en laat u de juiste mensen dat plan uitvoeren.

3. Ontwikkel voor elk platform een unieke strategie

Campagnes werken verschillend op verschillende platforms. Twitter is ontworpen om elke vijftien minuten korte boodschappen uit te sturen. Dat zou echter al snel irriteren op Facebook, waar u zich beter beperkt tot twee à drie keer per dag. Op LinkedIn moet de focus dan weer liggen op het maken van connecties.

4. Creëer momentum voor een grote aankondiging

Begin niet uit het niets met een grote aankondiging, maar warm uw publiek op. Bouw momentum op door een dag op voorhand al op sociale media verwachtingen te scheppen. Daardoor krijgt uw aankondiging zeker de aandacht die ze verdient.

5. Laat de juiste mensen de job doen

Laat niet zomaar iedereen op uw sociale accounts posten. Het is bijvoorbeeld geen taak voor een IT’er, maar voor een goede communicator. Die zorgt voor boeiende inhoud die de aandacht van uw klanten trekt.

In samenwerking met CIO.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business