Apple heeft de tien meest voorkomende redenen onthuld waarom apps niet in zijn app-winkel worden opgenomen.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De richtlijnen waaraan apps volgens Apple moeten voldoen, zijn al lang bekend, maar het bedrijf heeft nu ook de meest voorkomende redenen gegeven waarom de programmaatjes precies geweigerd worden.

De top-10 die Apple bekendmaakt slaat op de apps die tussen 21 en 27 augustus aan de App Store werden aangeboden. In 14% van de gevallen moeten de ontwikkelaars meer informatie geven over de app vooraleer deze in de virtuele winkel wordt opgenomen. In 8% zitten nog bugs die er eerst uit moeten. Regelmatig zijn er ook problemen met het licentieprogramma dat ontwikkelaars moeten onderschrijven of is de interface volgens Apple niet goed genoeg.

“Apple en onze klanten hechten veel belang aan simpele, verfijnde, creatieve en weldoordachte interfaces”, klinkt het. “Dat vraagt veel werk, maar het is het waard. Apple legt de lat hoog. Als uw user interface te complex is of minder dan zeer goed, kan de app geweigerd worden.”

Wat verderop in de lijst zitten redenen als het gebruik van icoontjes of namen die te sterk op andere apps lijkten, tijdelijke teksten die werden vergeten of bèta-, test- of demoversies van apps die worden aangeboden.

Strenger dan Google
Met zijn regels is Apple een stuk strenger dan Googles Play Store. Volgens sommige criticasters is dat een van de redenen waarom de software op Apple-apparaten gemiddeld van hogere kwaliteit is dan op Android.