Nieuws

Domeinen .vlaanderen en .brussels nu beschikbaar

Wie een .vlaanderen of .brussels-domeinnaam wil hebben, kan vanaf nu een aanvraag indienen. In eerste instantie kunnen enkel houders van een geregistreerde merknaam dat doen.

Domeinnaambeheerder DNS.be heeft de lancering opgestart van de domeinnamen die eindigen op .vlaanderen of .brussels. Dit gebeurt in vijf fases.

Als eerste kunnen de houders van een merknaam die is opgenomen in de Trademark Clearinghouse een domeinnaam aanvragen. Dat kan tot 1 oktober. De registratie kost hen 400 euro. De toewijzing gebeurt op basis van het principe first come, first served. Wie het eerst een aanvraag indient, zal de domeinnaam dus mogen claimen.

Overheidsinstellingen en organisaties
Vanaf 2 oktober tot 3 november is het de beurt aan overheidsinstellingen, bedrijven en organisaties. Deze aanvraag kost 100 honderd euro. Als verschillende aanvragers dezelfde naam wensen, komt er een veiling.

Vanaf 13 november tot 15 december start de fase voor particulieren. Iedereen die een geldige Belgische eID-kaart heeft, kan dan een aanvraag indienen voor één euro in plaats van de gebruikelijke 20 euro. Op die manier wil DNS.be “het lokale gebruik van nieuwe extensies stimuleren”. Opnieuw geldt: wie eerst komt, eerst maalt.

Landrush
Vanaf 16 december tot 15 januari is er de zogenaamde landrush. Iedereen kan dan om het even welke .vlaanderen- en .brussels-domeinnaam registreren. Alle aanvragen worden verzameld. Als verschillende partijen dezelfde domeinnamen willen, volgt weer een veiling.

Vanaf 20 januari is de markt dan helemaal vrij. Vanaf dat ogenblik kan iedereen vrij .vlaanderen- en .brussels-domeinnamen registreren, zoals dat het geval is voor .be. Er zijn dus geen specifieke toekenningsregels, enkel het first come, first served-principe geldt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business