Google Drive voor de professionele gebruiker overtuigt duizenden nieuwe klanten per maand, niet in het minst dankzij de onbeperkte cloudopslag die er aan verbonden is.

Net als Microsoft, Dropbox en Amazon brengt Google de grote kanonnen in stelling om de concurrentie aan te gaan met cloudserviceprovider Box. Box richtte zich al van begin af aan op professionele gebruikers die willen samenwerken in de cloud, en net bij die gebruikers zit het geld. Google is met Drive for Work van zins om daar meer dan één graantje van mee te pikken. Met succes, zo blijkt voorlopig.

Drive for Work, dat eerder deze zomer het daglicht zag, strikt wekelijks 1800 nieuwe bedrijven. Per werknemer betaald een bedrijf tien dollar per maand, maar vanaf vijf gebruikers en meer krijgt de onderneming onbeperkte cloudopslag inbegrepen. Erg kleine ondernemingen moeten het stellen met een nog steeds respectabele terabyte. Met zijn aanbod zit Google vijf dollar onder het aanbod van Box.

Google heeft het grote voordeel dat veel mensen er al gebruik van maken in privéverband. De optie om naadloos te schakelen tussen een professionele en een eigen account maakt de overstap voor veel mensen erg eenvoudig. Natuurlijk blijft de markt competitief en is Google relatief laat met het richten van zijn pijlen op de professionele gebruiker. Of het enthousiasme van ondernemers blijft voortduren, valt dan ook af te wachten.