Nieuws

Twitter toont tweets van accounts die je niet volgt

Twitter voegt voortaan berichten toe aan je tijdlijn van accounts die je helemaal niet volgt, maar waar je wellicht wel interesse voor hebt. Niet iedereen is even blij met deze wijziging.

Twitter heeft een ingrijpende verandering doorgevoerd voor je tijdlijn. Voortaan verschijnen er ook berichten van mensen die je niet volgt en die toch niet geretweet zijn door iemand die je wel volgt. Deze zet is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Vooral ervaren gebruikers klagen over ongepaste en ongewenste berichten op hun tijdlijn.

Aan de pagina over What"s a Twitter timeline? in het helpcentrum heeft het bedrijf een alinea toegevoegd. Daar staat dat “wanneer we een tweet identificeren, een interessant account of andere populaire of relevante content, dan voegen we deze mogelijk toe aan je tijdlijn. Dit betekent dat je soms tweets ziet van accounts die je niet volgt. We selecteren deze tweets op basis van diverse signalen, waaronder hoe populair hij is en of mensen in je netwerk er regelmatig op reageren. Ons doel is om je tijdlijn nog relevanter en interessanter te maken.”

Bereik vergroten
Vergeleken met een gearchiveerde versie van dezelfde pagina, toont de alinea dat Twitter het bereik van tweets drastisch probeert te vergroten. Het doel hiervan is om mensen in contact te brengen met meer interessante content. Twitter worstelt al langere tijd om gebruikers actiever te betrekken en meer leden te werven.

Zeker gezien de druk die het bedrijf ervaart om de gang naar de beurs te rechtvaardigen. Uit een onderzoek van vorig jaar blijkt dat 36 procent van de mensen die zich aanmeldt, Twitter helemaal niet gebruikt – tegenover 7 procent van Facebook.

Zoals het er nu naar uitziet hebben apps van derden zoals Tweetbot en Echofon nog geen last van dit euvel. Dit is enkel slechts geïmplementeerd in Twitters eigen apps en op de webinterface. Toekomstige wijzigingen aan de API van Twitter kunnen hier verandering in brengen. Dan zien ook mensen die apps van derden gebruiken tweets van accounts die ze helemaal niet volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business