HP is marktleider in de servermarkt bij Belgische bedrijven.


HP is traditioneel marktleider in de servermarkt, en dat is deze keer niet anders. Inzake tevredenheid heeft HP een vrij grote tevredenheid, in vergelijking met zijn concurrenten en het algemene gemiddelde.

Partijen als IBM en Oracle spelen vooral een rol bij grote bedrijven. Bij kleine bedrijven is de markt meer verdeeld, al blijven Dell en (vooral) HP marktleiders op alle fronten.


Ook inzake tevredenheid steekt HP er met kop en schouders bovenuit. HP haalt 7,8 op 10, terwijl Dell en IBM het met respectievelijk 7,4 en 7,0 moeten stellen. Zij doen het evenwel beter dan het gemiddelde dat op 6,7 op 10 ligt.

Dit alles blijkt uit cijfers van Smart Business Strategies, naar aanleiding van het ICT Jaarboek. Belangrijke wijziging is dat de vragenlijst dit jaar niet polsen naar dé belangrijkste leverancier voor een bepaalde categorie. Vandaag gebruikt een bedrijf tegelijk meer fabrikanten, voor onder meer pc’s, telecom of business software. Dit heeft tot gevolg dat kleinere leveranciers in verhouding een hoger ‘marktaandeel’ krijgen dan bij vorig onderzoek. 

Op 2 september organiseert Smart Business en ZDNet.be een (gratis) seminarie over "Trends in ICT". Ook deze thema"s komen er verder aan bod. Maar info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op: www.businessmeetsit.be.

William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.