Nieuws

Laptops in bedrijven: HP en Dell aan kop

Traditioneel strijden Dell en HP om de koppositie in de markt van laptops voor bedrijven. De klanten van Apple zijn minder tevreden over hun laptops.

Traditioneel strijden Dell en HP om de koppositie in de markt van laptops voor bedrijven. Dat is dit jaar niet anders.

Net zoals vorig jaar zijn de meeste laptops in bedrijven van HP.  Al is de markt heel erg verdeeld. Het aantal leveranciers van laptops valt
niet op twee handen te tellen. HP en Dell duiken in verhouding ook meer op bij de grotere bedrijven. Andere, zoals Apple en Asus, situeren zich in verhouding dan weer meer in het segment van kleinere ondernemingen.

Inzake tevredenheid doet HP het nagenoeg even goed als Apple, wat opmerkelijk is. Vorig jaar had Apple een ruime voorsprong in tevredenheid. Deze keer wint Apple na fotofinish.

Naar aloude gewoonte kenmerkt Acer zich door een lagere tevredenheid dan veel van zijn concurrenten.

 

Dit alles blijkt uit cijfers van Smart Business Strategies voor het ICT Jaarboek 2014. Een belangrijke wijziging ten opzichte van voorgaande jaren is dat de vragenlijst dit jaar niet polst naar dé belangrijkste leverancier voor een bepaalde categorie. Vandaag gebruikt een bedrijf tegelijk meer fabrikanten, voor onder meer pc’s, telecom of business-software. Dit heeft tot gevolg dat kleinere leveranciers in verhouding een hoger ‘marktaandeel’ krijgen dan bij vorig onderzoek. 

Op 2 september verzorgen Smart Business en ZDNet.be een (gratis) seminarie over "Trends in ICT". Ook deze thema"s komen er verder aan bod. Maar info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op: www.businessmeetsit.be .

[related_article id=”158256″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business