In Hilton-hotels kan je tegen het einde van het jaar je smartphone als sleutel voor je kamer gebruiken. Ook het inchecken kan rechtstreeks op je telefoon.

Advertentie

De Hilton-hotelketen heeft een hele reeks nieuwigheden aangekondigd in de manier waarop hotelgasten hun kamer in kunnen. Vanaf eind dit jaar kunnen ze zelf inchecken en een kamer kiezen via een app op hun smartphone. En diezelfde smartphone zal meteen ook als digitale sleutel dienst doen.

Op die manier hoef je niet meer in te checken aan de receptie en kan je meteen naar je kamer zonder te moeten aanschuiven. De technologie wordt vanaf eind dit jaar uitgerold naar 4.000 hotels. De app is er voor iOS en Android.

Vage details uit veiligheidsoverwegingen
Over hoe de smartphone-sleutels gaan werken doet Hilton voorlopig nog erg vaag, hoogstwaarschijnlijk uit veiligheidsoverwegingen. “We hebben de laatste jaren verschillende opties getest om deze visie realiteit te maken”, zegt topman Christopher J. Nasetta. “En we ontwikkelen eigen technologie die voor onze gasten veilig en betrouwbaar is om te gebruiken en kosteneffectief voor onze hotels om te installeren.”

Tegen eind 2016 moeten de smartphone-sleutels in alle Hilton-vestigingen wereldwijd ingevoerd zijn. Alle mensen die geregeld hun sleutelkaart op hun kamer vergeten, slaken nu al een zucht van opluchting.