Microsoft wil het prijspunt van Windows-laptops verder naar beneden halen om beter te kunnen concurreren met de Chromebooks van Google.

Advertentie

Microsoft bindt de strijd aan met de Chromebooks van Google. Tijdens de jaarlijkse Worldwide Partner Conference van het bedrijf heeft COO Kevin Turner aangekondigd dat Microsoft, samen met zijn hardwarepartners, het prijspunt van Windows-laptops verder naar beneden wil halen.

Turner heeft onder meer een 11,6 inch laptop van Toshiba en een exemplaar van Acer met 15,6 inch scherm en 2,16 GHz Intel Celeron-processor geïntroduceerd, zo schrijft The Verge. Beide toestellen duiken onder de grens van 250 dollar, omgerekend een kleine 184 euro.

Verder sprak Turner over een nieuwe laptop van HP ter waarde van 199 dollar (146 euro) en twee kleine tablets van 7 en 8 inch die voor 99 dollar (73 euro) zullen worden verkocht. Het is voorlopig onbekend of deze apparaten ook in onze contreien op de markt zullen komen en aan welke prijs dat dan zou zijn. Vaak blijft dezelfde prijs immers behouden en wordt er geen omrekening gemaakt.

Het lijkt erop dat de pc-fabrikanten enerzijds het prijspunt kunnen doen zakken door gebruik te maken van de Celeron-chips van Intel. Daarnaast heeft Microsoft zijn licentiekosten voor zijn besturingssysteem drastisch verlaagd, waardoor Windows-laptops competitiever kunnen worden geprijsd tegenover Chromebooks. Die gaan al vanaf 249 euro over de toonbank.