Nieuws

Google zet 100 miljoen dollar opzij voor Europese start-ups

Google staat erom bekend om innovatie een kans te geven, en reserveert daarom 100 miljoen dollar om Europese start-ups een extra boost te geven.

Google weet als geen ander dat je met start-ups veel geld kunt verdienen. Hoe vroeger je erbij bent, hoe beter wanneer de start-up in waarde stijgt. Daarom gaat Google 100 miljoen dollar pompen in Europese start-ups. In een blogpost vertelt Bill Marris, Google Ventures Managing Partner, dat de Europese start-ups een enorm potentieel hebben. Sinds de lancering van Google Ventures in 2009 hebben ze gewerkt met meer dan 250 bedrijven. Enkele voorbeelden die Google Ventures steunt is Flatiron Health, SynapDx en Clean Power Finance.

Volgens The New York Times worden er vier partners aangeduid om de operatie in goede banen te leiden, allemaal gebaseerd in Londen. Hieruit kunnen we afleiden dat Google zeker niet na deze 100 miljoen zal stoppen, en in de toekomst waarschijnlijk nog meer geld zal pompen in Europese start-ups.

100 miljoen dollar lijkt veel, maar vergeleken met andere venture capitalists die al actief zijn in Europa, kan het nog beter. Index Ventures heeft recent nog 544 miljoen dollar geïnvesteerd in Europa. Datzelfde Index Ventures stond ook mee aan de wieg van King.com en het superpopulaire Candy Crush Saga.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business