Nieuws

U betaalt te veel voor de cloud

Het wordt tijd dat u de facturen voor uw clouddiensten reduceert. Daarvoor moet u de cloud op de juiste manier gebruiken.

Elke maand horen we wel iets over prijsverlagingen bij een grote cloudprovider, waarna de anderen volgen. Hoewel dat een race to the bottom lijkt, beginnen de cloudproviders eigenlijk nu pas geld te verdienen.

Publieke clouds functioneren zoals nutsdiensten. Hoeveel u ervoor betaalt, hangt volledig af van uw verbruik. In de cloud gaat het om uw verbruik van opslagcapaciteit, rekenkracht en toepassingen. Bedrijven die efficiënt gebruikmaken van clouddiensten betalen minder; de inefficiënte betalen meer. Er zijn twee belangrijke redenen waarom u nu waarschijnlijk te veel betaalt voor uw clouddiensten:

1. Toepassingen maken niet optimaal gebruik van cloud resources

Dat lost u op door de toepassingen gebruik te laten maken van die resources op zo’n manier dat de toepassing beter presteert en minder dure resources gebruikt. Helaas porten veel bedrijven hun toepassing eenvoudig naar de publieke cloud zonder ze voor dit nieuwe target te optimaliseren. Daardoor betalen ze te veel.

2. Cloud resources worden niet efficiënt beheerd

Virtual machine instances worden flexibel opgestart, maar vaak wordt vergeten om ze terug af te sluiten. Of de beheerder kent meer opslagcapaciteit toe dan de toepassingen nodig hebben, of gebruikt speciale (en dure) clouddiensten die eigenlijk niet nodig zijn. Dit alles lost u op met een doorgedreven cloud resource management aanpak, ondersteund door een cloud management platform. Leg uw huidige gebruik van clouddiensten ook eens kritisch onder de loep. Waarschijnlijk hebt u ingeschreven op premiumdiensten terwijl de goedkopere variant volstaat.

In samenwerking met InfoWorld.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business