Britse filmhuizen zijn bang dat Google Glass-dragers stiekem de bril gebruiken om films op te nemen en vervolgens op internet te zetten.

Advertentie

Als Britse bezitter van een vroege versie van Google Glass kun je de bioscoop niet in. Althans niet als je de futuristische bril bij je hebt.

De Engelse cinema’s zijn bang dat Glass-dragers stiekem de bril gebruiken om films op te nemen en vervolgens op internet te zetten. Vooral het feit dat de bril lastig te zien is, zeker in vergelijking met een camera, baart de bioscoopexploitanten zorgen.

"Uit beleefdheid tegenover je medebezoekers en om filmpiraterij te voorkomen, vragen we bezoekers om alle draagbare technologie waarmee beelden kunnen worden opgenomen buiten de zaal te laten", zegt de Britse vereniging voor bioscoopexploitanten CEA. "Elke bezoeker die dit toch doet zullen we vragen deze technologie af te zetten en mogelijk ook de bioscoop te verlaten."

Hiermee is de CEA een stuk strenger voor dragers van wearables dan bijvoorbeeld mobiele telefoons, vooral omdat amper duidelijk is wanneer de Glass precies opneemt en wanneer niet. Andere bioscoopketens in Engeland zullen gebruikers alleen vragen om de Glass af te zetten wanneer de zaallichten dimmen, vergelijkbaar met de huidige vraag je telefoon uit te zetten tijdens de film.

Het is overigens erg lastig om daadwerkelijk een hele film op te nemen met Google Glass. De batterij begeeft het na ongeveer drie kwartier onafgebroken filmen. Aan de andere kant is het voor filmpiraten niet heel veel moeite om een bestand of drie aan elkaar te plakken voor distributie op het web.

(Beeld: Hattanas Kumchai / Shutterstock.com)