Nieuws

Zeven tips om uw carrière weer op het spoor te krijgen

Als u gemerkt hebt dat uw carrière in het slop zit, is het tijd om daar iets aan te doen. Hoe krijgt u uw carrière weer op het spoor?

Vaak is er een slechte evaluatie of een gemiste promotiekans nodig voor u zich bewust bent van de ernst van de situatie: uw carrière zit in het slop. Neem de waarschuwingssignalen dan ter harte en gebruik de volgende tips:

1. Vraag frequentere feedback

De meeste IT’ers weten niet echt hoe hun leidinggevenden hun prestaties, sterktes, mogelijkheden enzovoort beschouwen. Krijgt u slechts één keer per jaar of nooit een evaluatiegesprek, vraag dan vaker feedback.

2. Steek uw eigen loftrompet

Niemand ziet graag overdreven zelfpromotie, maar het is wel belangrijk dat de juiste mensen uw successen kennen en weten wat u waard bent. Doe dat zonder agressief of zelfverheerlijkend te worden.

3. Neem deel aan bedrijfsevenementen

Als IT’er hebt u misschien meer de neiging om introvert te zijn en sociale interacties te mijden, maar het is belangrijk dat u op bedrijfsevenementen uzelf laat zien. Uw passie voor uw bedrijf en zijn missie moet duidelijk zijn.

4. Vrijwilliger

Geef uzelf als vrijwilliger op voor moeilijke of ongewenste taken. Daarmee toont u uw passie aan voor uw job, het bedrijf en uw industrie. Zorg wel dat uw kernverantwoordelijkheden daar niet onder lijden.

5. Verdiep uw kennis

Probeer de nieuwste technologieën uit, neem deel aan opensourceprojecten om scherp te blijven, volg een opleiding. Uw kennis verdiepen kan op allerlei manieren.

6. Word lid van een professionele groep

Het is aan te raden dat u minstens van één professionele groep lid wordt. Zo’n organisatie helpt u met netwerken en houdt u op de hoogte van de nieuwste trends in uw industrie.

7. Overweeg groenere weilanden

Het gras is niet altijd groener aan de andere kant, maar soms past u gewoonweg niet bij uw huidige werkgever. In dat geval loont het zeker de moeite om uit te kijken naar een alternatief.

In samenwerking met CIO.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business