Nieuws

Google trekt zich terug uit Darpa Robotics Challenge

Googles S-One robot doet niet langer mee aan de Darpa Robotics Challenge omdat het bedrijf zich liever wil richten op een commerciële versie van de robot.

Google heeft besloten om zijn winnende S-One robot niet meer mee te laten doen aan de Darpa Robotics Challenge omdat het bedrijf niet geïnteresseerd zou zijn in militaire contracten. De S-One werd gebouwd door het Japanse team SCHAFT, dat vorig jaar door Google werd overgenomen.

Darpa ontkende de geruchten dat Google het team terug zou trekken uit de race nog tot afgelopen maart, waarbij het meldde dat de S-One geen extra subsidie meer nodig had en voortaan op eigen kracht verder zou worden ontwikkeld. Recode belde echter met Darpa en kreeg te horen dat het team zich officieel heeft teruggetrokken uit de wedstrijd. Google heeft overigens nog een tweede robot ingelijfd die waarschijnlijk nog wel betrokken blijft bij de Robotics Challenge, de robot Atlas die wordt ontwikkeld door Boston Dynamics.

[related_article id=”158901″]

Hoewel de S-One nu niet meer meedoet aan de rigoureuze (en behoorlijk vermakelijke) tests van de Robotics Challenge is de aankondiging goed nieuws: de robotbouwers gaan zich nu richten op een commerciële uitgave. Dit zou zomaar de eerste Google-robot kunnen worden, hoewel de eerste edities waarschijnlijk nog onbetaalbaar zijn. De S-One is echter voorlopig niet geschikt voor thuisgebruik, de robot is gebouwd om te helpen in rampgebieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business