Nieuws

De vrije val van Blackberry

In het tweede kwartaal werden er een kwart meer BlackBerry-toestellen verscheept, in vergelijking met het vorige kwartaal. Gaat het weer beter met BlackBerry?

In vergelijking met vorig jaar ziet BlackBerry zijn aantal verscheepte toestellen dalen tot 1,6 miljoen stuks in het tweede kwartaal van dit jaar. Dit is dus een daling in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de financiële gegevens van het tweede kwartaal (ook bekend als het fiscale eerste kwartaal), dat op 31 mei afliep.

Deze daling behelst maar liefst 76 procent in vergelijking met de 6,8 miljoen eenheden die BlackBerry heeft verscheept wereldwijd in dezelfde periode een jaar geleden. BlackBerry laat nu al acht opeenvolgende kwartalen dalende cijfers optekenen.

Toch is er dus nog een lichtpuntje. Want in het tweede kwartaal werden 23 procent meer toestellen verscheept, in vergelijking met het eerste kwartaal van 2014. Al ziet de langetermijntrend voor BlackBerry er toch niet bepaald bemoedigend uit. De vraag is dus of de vrije val is gestopt. Het bedrijf is al fors teruggezakt. Dat blijkt ook uit een grafiek van Business Insider.

 

 

[related_article id=”161563″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business