Nieuws

Chat-app die alleen maar Yo zegt is miljoen waard

Een app die alleen maar 'Yo' kan sturen lijkt de toekomst van de communicatie te worden. Als we afgaan op de investeringen die de ontwikkelaar al wist te strikken.

Zeg maar vaarwel aan Facebook, Whatsapp, sms"en en telefoneren. De nieuwste app voor mobiele communicatie heet Yo.

Yo is niet ingewikkeld, integendeel. De vlag dekt de lading volledig. Met de Yo-app kan je berichten sturen naar je contacten waarin je hen ‘Yo’ zegt. Dat enkele woord, dat vergezeld wordt van een enthousiaste geluidsopname die eveneens ‘Yo’ roept, is meteen ook het enige wat je met de app kan verzenden.

[related_article id=”161563″]

Klinkt dwaas, hoor ik je denken, maar dan ben jij duidelijk geen rijke investeerder. De app haalde in de VS al één miljoen dollar aan investeringen op. Medebedenker Or Arbel verklaart: “Mensen denken dat Yo niets meer is dan een app die Yo zegt, maar niets is minder waar.” Een gewaagd statement, aangezien de app ook echt enkel Yo kan zeggen, maar volgens Arbel zit er meer achter. “Wij noemen het context-based messaging. Je begrijpt uit de context wat er gezegd wordt.”

Yo
Het grootste deel van de investeringen is afkomstig van een investeringsgroep geleid door Moshe Hogeg, de baas van de sociale fotoapp Mobli. Ook Arbel zelf gelooft in zijn app. Hij verliet zijn vaste job en verhuisde van Tel Aviv naar het Amerikaanse mekka van de start-up San Francisco, om zich op de ontwikkeling ervan te focussen. “Yo kan gebruikt worden door kranten om abonnees te waarschuwen dat er een nieuw artikel online staat”, denkt hij. En wanneer je ‘Yo’ stuurt naar ‘Worldcup’, krijg je een Yo-melding telkens als er gescoord wordt.

Yo is gratis beschikbaar voor Android en iPhone en zou verdeeld over de twee platformen al meer dan 50.000 gebruikers hebben die samen al vier miljoen keer ‘Yo’ zeiden. Reviews voor de app zijn positief op beide platformen, al lijken sommige reviewers om onverklaarbare redenen toch eerder sarcastisch over het nut van de app.

Ben jij op zoek naar een nieuwe, efficiënte vorm van communicatie die nog beknopter is dan de 140 tekens die Twitter biedt, probeer Yo dan zeker eens uit. Zien wie er nu nog durft zeggen dat mobiele communicatie de taal verloedert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business