Nieuws

Drie beveiligingsstrategieën voor het nieuwe datacenter

Nieuwe datacentertechnologieën zoals cloud computing en software-defined networking (SDN) hebben de typische IT-infrastructuur radicaal veranderd. Ook de beveiliging verandert daardoor.

Door alle veranderingen in de laatste jaren is het aanvalsoppervlak alleen maar groter geworden. De bestaande beveiligingspraktijken voldoen niet meer. Drie strategieën zijn onmisbaar om het moderne datacenter te beveiligen:

1. Voer de basis goed uit

De basis is enorm belangrijk voor beveiliging. Wees zorgvuldig in het patchen, het beheren van gebruikers en het elimineren van donkere ruimte in uw infrastructuur. Alleen al het patchen kan het beschikbare aanvalsoppervlak met 70% reduceren. En een inventaris van uw apparatuur opmaken levert wellicht heel wat voorheen ongedocumenteerde systemen op die met uw netwerk verbonden zijn. Een doorgedreven identity management kan bovendien het aantal incidenten heel wat reduceren.

2. Doe de tegenstrever twijfelen

Met virtualisatie kunt u naar believen infrastructuur afbreken en weer opbouwen. Met SDN verandert uw hele netwerk. Zo zorgt u ervoor dat uw tegenstrever geen twee keer dezelfde infrastructuur te zien krijgt. Gebruik ook honeypots die de tegenstrever afleiden van de echte doelen en hem tijd doen verliezen. In het beste geval begint de indringer zelfs te twijfelen aan zijn vaardigheden door al die tegenwerking en verwarrende situaties. In plaats van zelf de hele tijd met onzekerheid te zitten, verplaatst u die onzekerheid naar de aanvaller.

3. Analyseer

Verzamel, correleer en analyseer zo veel mogelijk operationele gegevens als u kunt. Zo ontdekt u op tijd anomalieën in apparaten, gebruikersgedrag of netwerkverkeer en verstrijkt er zo weinig mogelijk tijd tussen de bedreiging en uw reactie.

In samenwerking met CIO.com.

Op 24 juni 2014 organiseert Business Meets IT een seminar waarop u alles te weten komt over het optimaliseren van uw datacenter, in de praktijk vaak het hart van uw organisatie. We leggen de nadruk op technologieën en concepten die voor uw datacenter van tel zijn zoals virtualisatie, energiebeheer en consolidatie. Meer informatie over het seminarie vindt u op de website van Business Meets IT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business