Nieuws

Complexiteit van IT zorgt voor falen van bedrijven

Complexe IT-infrastructuren zijn de reden waarom 90 procent van de bedrijven falen. Dat komt uit een onverdachte bron: SAP-CEO Bill McDermott.

Bill McDermott, sinds kort de enige CEO van SAP, gaf op de SAPPHIRENOW-conferentie in Florida de aanwezigen de raad om de uitbreidende IT-omgevingen na overnames, fusies of nieuwe producten te beperken om de toekomst van hun organisatie te verzekeren. Hij gaf het voorbeeld van Unilever, dat onlangs 200 CRM-systemen convergeerde tot vier globale centra met gebruik van SAP.

De CEO gaf toe dat SAP geen al te beste reputatie had op het vlak van complexiteit. De ERP-software werd al vaak bekritiseerd om zijn slechte usability, maar met de nieuwe releases die op SAPPHIRENOW voorgesteld werden, wil SAP aantonen dat het bedrijven ook eenvoud kan aanbieden.

Digital natives

“Een groot bedrijf moet niet opgebouwd zijn als een uit, en het mag u niet doen huilen als u het probeert te schillen,” zei McDermott. Bovendien wees hij ook op het belang van de digital natives, die eenvoud gewoon zijn van consumententoepassingen en dat nu ook verwachten in de bedrijven waar ze beginnen te werken. “Bedrijven moeten gebruiksvriendelijke systemen en processen hebben die gelijkaardig werken aan consumententechnologie. Niet alleen om hun klanten gelukkig te maken, maar ook om hun werknemers gemotiveerd en productief te houden.”

In samenwerking met CIO.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business