Nieuws

Big data op de wereldbeker

Brazilië wordt wereldkampioen, België tweede in zijn groep. Tenminste als we de specialisten in BI en big data mogen geloven. Voor de analyse van hun voetbalteam sloegen Duitsland en SAP alvast de handen in elkaar.

Het bedrijf Qlik, gespecialiseerd in business intelligence, deed een analyse van de kansen van de landenteams op het lopende WK. Het baseerde zich hiervoor op alle historische data van voetbalwedstrijden na 1996.

Hun conclusie is dat Brazilië wereldkampioen wordt , België tweede in zijn groep, na Rusland. Tenminste als we de specialisten in BI en big data mogen geloven. Want elk WK heeft natuurlijk zo zijn verrassingen. Uit de prognose (zie onder) blijkt dat de finale Brazilie¨- Spanje wordt voorspeld. "Statisch gezien natuurlijk", nuanceert BI consulant Frank Bossuyt. "Wat Nederland gedaan heeft met Spanje was moeilijk te voorspellen."

Hieronder de voorspelde kwartfinales, puur op basis van de analyse:
– Brazilië – Uruguay
– Frankrijk – Duitsland
– Spanje – Engeland
– Argentinië – Portugal

SAP

Ook andere BI-leveranciers roeren zich op voetbalgebied. Zo sloegen SAP en de Duitse Voetbalbond de handen in elkaar ter voorbereiding op het WK. Het zogenaamde SAP Match Insights Solution, dat draait op het SAP HANA platform, draagt met haar analyse van trainingen, voorbereidingen en matchen bij tot de verbetering en versterking van de spelers van het Duitse elftal.

Met de gegenereerde data kunnen coaches en scouts het team volledig analyseren om zowel de individuele spelers als de teamprestaties te optimaliseren. Het Duitse elftal gebruikt de toepassing ook tijdens het WK in Brazilië en na afloop zal de software ter beschikking gesteld worden van andere clubs en voetbalfederaties. “Vandaag is elk sportteam op zoek naar innovatieve manieren om een competitieve voorsprong te behalen,” aldus Olivier Bierhoff, manager van het Duitse nationale elftal.
 

Op 24 juni 2014 organiseert Minoc Data Services een Business Meets IT-seminar waarop u alles te weten kom?t over Business Intelligence (BI) en Analytics. We geven in dit seminarie een stand van zaken rond de nieuwe innovatiestroom in Analytics en marktcijfers. We bekijken ook BI- en analyticsvoorbeelden uit de praktijk. Meer informatie over het seminarie vindt u op de website van Business Meets IT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business