Nieuws

Laat Google je gids zijn tijdens het WK voetbal

Krijg bij Google Zoeken direct informatie over je favoriete land, kijk bij Trends waar de wereld over praat en volg het laatste voetbalnieuws.

Speciaal voor het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië heeft Google een aantal extra opties toegevoegd aan de zoekfunctie. Voor het eerst tref je hier live uitslagen, actuele teamstatistieken en de laatste hoogtepunten aan.

Met je een telefoon, tablet of pc kun je real-time WK-updates van Google raadplegen om alle ontwikkelingen op de voet te volgen. Gebruik de zoekterm WK 2014 België voor informatie over de opstelling van het Belgische elftal, tussenstanden, de laatste doelpogingen en spelersstatistieken. De zoekopdracht Rode Duivels werkt overigens ook.

[related_article id=”158901″]

Statistieken
Klik om te wisselen tussen klassementen, speeltijden, teams en spelers. Tijdens live wedstrijden krijg je ook een tijdslijn te zien met alle belangrijke momenten, zodat je niets van de actie mist.

Voor fans van het Nederlands elftal geldt uiteraard de zoekterm WK 2014 Nederland. Elk land dat meedoet heeft zijn eigen pagina. Voor algemene informatie over het toernooi en de landen gebruik je WK 2014.

Ook nieuw voor het WK is dat je niet hoeft te zoeken naar het laatste nieuws over je favoriete teams. Dit kun je namelijk vinden in Google Now. Je kunt er kaarten raadplegen met statistieken over elke wedstrijd en links volgen naar meer informatie.

Trends
Google heeft tevens een speciale Trends-ervaring ontwikkeld om je te informeren over spelers, teams en voetbalmomenten die wereldwijd de aandacht trekken. Deze trends kun je verkennen voor alle 32 landen die aan het wereldkampioenschap deelnemen.

Ontdek aan de hand van zoektrends en publieke gesprekken op Google+ hoe een heel land zich voelt of welk team wereldwijd het meest tot de verbeelding spreekt. Of kijk bij de trendingvragen waar mensen naar zoeken voor elk deelnemend land, zowel voor als na de aftrap.

Het is wellicht leuk om te weten welke spelers de moeite waard zijn om te volgen en hoe ze qua zoekpopulariteit scoren ten opzichte van hun teamgenoten. De drie populairste Rode Duivels op dit moment zijn Eden Hazard, Vincent Kompany en Adnan Januzaj.

Virtueel stadionbezoek
Begin juni liet Google weten dat het kersverse Street View-opnames heeft gemaakt van de WK-grasvelden en hun omgeving. Je kan door de stadions wandelen, zowel op de grasmat als binnen, om al eens te kijken waar je favoriete team zal spelen, maar ook de sfeer opsnuiven is mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business