Gemiddeld zit er in een bedrijf vijf maanden tussen wat de business vraagt en het tijdstip waarop IT dit daadwerkelijk kan opleveren.

Gemiddeld zit er in een bedrijf vijf maanden tussen wat de businessafdelingen vragen en het tijdstip waarop IT dit daadwerkelijk kan opleveren. Dat is bij bijna tweederde (65 procent) van de IT-beslissers in Europa, Midden -Oosten & Afrika (EMEA) het geval. 

Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Vanson Bourne, in opdracht van VMWare. Deze discrepantie tussen business en IT heeft, volgens de onderzoekers verregaande gevolgen voor de prestaties, de concurrentiepositie en de groeiprognoses van bedrijven. 

Volgens IT-beslissers zijn de belangrijkste gevolgen: de verminderde kans op innovatie in alle afdelingen (39 procent), de verminderde productiviteit van het personeel (36 procent) en het verlies van klanten aan meer flexibele concurrenten (33 procent).

Veel bedrijven worstelen momenteel met de modernisering van hun IT en deze kloof draagt bij aan de toenemende druk op de IT-afdeling. Het onderzoek toont aan dat 69 procent van de IT-beslissers voelen dat hun afdeling onder druk staat van de CEO, CTO of bestuursraad om in de komende 12 maanden te moderniseren. 

Op 24 juni 2014 organiseren we een (gratis) Business Meets IT seminar waarop u alles te weten komt over het optimaliseren van uw datacenter, in de praktijk vaak het hart van uw organisatie. We leggen de nadruk op technologieën en concepten die voor uw datacenter van tel zijn zoals virtualisatie, energiebeheer en consolidatie. Meer informatie over het seminarie vindt u op de website van Business Meets IT.

William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.