Nieuws

Instagram tolereert geen tepels

Het tepeltaboe op Instagram houdt stand. Aldus de topman, die zich niet van de wijs laat brengen door grafisch protest van de dochter van Bruce Willis.

De tepel blijft verbannen van de sociale fotodienst Instagram. Instagram kwam onder vuur te liggen nadat het foto’s van vrouwen met ontblote borsten verwijderde.

De bal ging aan het rollen toen de 22-jarige Scout Willis, dochter van actieheld Bruce, een foto van zichzelf tweette, halfnaakt wandelend door New York. Ze deed dat uit protest omdat Instagram een andere foto, ditmaal van een trui die ze zelf ontwierp, had verwijderd.

Op die trui waren twee vrouwen zonder top te zien, en dat kon niet door de beugel volgens de gebruiksvoorwaarden. Willis bond daarop, uit feministische overwegingen, de strijd aan met de fotodienst onder de hashtag #FreeTheNippe.

Haar ludieke actie kreeg veel bijval, onder meer van zangeres Rihanna, maar lijkt toch effect te missen. De mede-oprichter en CEO van Instagram, Kevin Systrom, verdedigt de gebruiksvoorwaarden van zijn fotodienst en stelt dat ze niet buitensporig zijn.

Staat in de voorwaarden
In de voorwaarden staat de lezen dat beelden van een gewelddadige, pornografische of seksueel suggestieve aard en van naakt of deels naakt verboden zijn. “De regels gelden voor iedereen, ongeacht hun beroemdheid”, verklaarde Systrom aan de BBC. “Wij willen Instagram een veilige plaats houden waar de geposte inhoud passend is voor zowel volwassenen als tieners.”

Drugs
Met het groeiend aantal gebruikers van instagram wordt het steeds belangrijker om het netwerk veilig te houden, denkt Systrom. Daarom is er scherp toezicht op de inhoud van geposte foto’s en zoektermen. Zo zijn sommige termen geblokkeerd omdat men vermoedde dat ze gebruikt werden om drugs te verhandelen via Instagram.

Het ziet er dus naar uit dat Instagram in de toekomst tepelvrij blijft. De vermoedelijk ontelbare geschoffeerde tieners en volwassenen, die ongetwijfeld nog steeds hun ogen aan het uitwassen zijn na het accidenteel zien van een borst (op een trui) op het internet kunnen dus op beide oren slapen, het internet blijft (quasi) tepelvrij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business