Salesforce integreert nauwer met Microsoft Office

Salesforce en Microsoft vernauwen de banden met apps voor Windows en Windows Phone en een betere integratie met Office.

Salesforce werkt aan nieuwe CRM-apps voor Windows 8 en Windows Phone 8.1, en gaat zijn technologie nauwer integreren met Office en Office 365.

Microsoft en Salesforce hebben daarvoor een nieuwe overeenkomst afgesloten. Eerdere geruchten wezen erop dat Microsoft Azure onderdeel zou worden van die samenwerking als platform voor het aanbieden van de diensten van Salesforce, maar dat is niet het geval. Salesforce zal Azure echter wel gebruiken voor de ontwikkeling en het testen van zijn producten.

[related_article id=”161452″]

De volgende zaken maken wel deel uit van de overeenkomst:

  • Een Salesforce-app voor Windows 8 en Windows Phone 8.1. Een preview staat gepland voor de herfst, met een algemene beschikbaarheid in 2015.
  • Interoperabiliteit tussen Salesforce en Office 365. Gebruikers zullen content vanuit Salesforce kunnen openen, delen en bewerken in Office Mobile, Office voor iPad en Office 365. Er kan worden gebruikgemaakt van OneDrive/Sharepoint voor opslag.
  • Er komen een nieuwe Salesforce-app voor Outlook.
  • Gegevens uit Salesforce kunnen worden gekoppeld aan Excel en Microsofts Power BI voor Office 365.

De ExactTarget Marketing Cloud van Salesforce wordt ingesloten in Office 365 en in ruil zal Salesforce meer gebruik maken van SQL Server en dit ook blijven gebruiken als database voor ExactTarget.

De samenwerking tussen Microsoft en Salesforce draait om het “centraal zetten van onze gemeenschappelijke gebruikers,” aldus Salesforce CEO Benioff tijdens een conference call naar aanleiding van de aankondiging. De voorwaarden van de overeenkomst werden niet bekendgemaakt. Het is niet duidelijk of er geld wordt uitgewisseld als onderdeel van de partnership.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business